هنر خوشنویسی، ادبیات و تاریخ ایران و مقالات سیاسی

تایپوگرافی

 

تایپوگرافی چیست ؟

تایپوگرافی، هنر چیدمان تایپ، برای رسیدن به یک زبان تصویری است.

تایپوگرافی هنری است که در آن طراح می‌کوشد با تغییر عناصر متن، مثل اندازه، فاصله حروف، شکل حروف، فاصله خطوط، پاراگراف بندی و مواردی از این دست زبان بصری برای تایپ به وجود آورد.
تایپوگرافی در طیف گسترده ای از امور هنری، مثل ساخت تیتراژ فیلم، طراحی گرافیک، طراحی کتاب های کمیک، طراحی مالتی مدیا و… کاربرد دارد. تایپوگرافی با خطاطی و دست نویسی تفاوت دارد، هر
چند طراح تایپ می تواند از خط و دست نویس نیز برای تایپوگرافی بهره ببرد.

تایپو گرافی مکتب سوئیس

  مکاتب متعددی در طراحی گرافیک داریم. مثل مکتب لهستان، مکتب سوئیس و مکتب ژاپن. در هر یک از این مکاتب، طراحان مبتنی بر جغرافیا، فرهنگ و هنر بومی خود اقدام به طراحی کرده‌اند که نتیجه آن به وجود آمدن مجموعه‌ای از آثار ارزشمند، ممتاز و متمایز است.

به طور مثال در مکتب  سوئیس  طراحان گرافیک به “تایپ” اهمیت ویژه‌ای می دهند. استفاده از حروف به عنوان بخش اصلی اثر، استفاده از اشکال هندسی و فرم های منظم، استفاده از فضاهای سفید و استفاده از خطوط از مشخصه های مکتب  سوئیس است.



تایپوگرافی مکتب لهستان

بر عکس مکتب  سوئیس، مکتب لهستان قرار دارد که تصویر سازی در آن جایگاه اصلی را دارد و به “تایپ” در حاشیه کار نگاه می شود.در آن زمان طراحان ما با توجه به کارهای سایر طراحان در کشورهای صاحب این صنعت، شروع به کار کردند.

اصولا زمانی که ما از “تایپ” و “تایپوگرافی  صحبت می کنیم، داریم از فرآیندی صنعتی، تکثیر پذیر و قابل چاپ صحبت می کنیم. در همین راستا معمولا هنر خوشنویسی و خطاطی را در گروه تایپوگرافی قرار نمی دهیم ؛ زیرا که غالبا در آن ابعاد صنعتی، تکثیر پذیری و چاپ مطرح نیست.





تایپو گرافی مکتب لهستان

تایپو گرافی مکتب ژاپن


اشتراک:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

پربیننده‌ترین مطالب

Featured Post

۲مرداد ۱۳۷۹ درگذشت احمد شاملو شاعر شاعران خورشید درخشان آسمان ادب ایران

  احمد شاملو ( ۲۱ آذر ۱۳۰۴ – ۲ مرداد ۱۳۷۹) متخلص به الف. بامداد و الف. صبح، شاعر، فیلم‌ساز، روزنامه‌نگار، پژوهشگر، مترجم، فرهنگ‌نویس و از ...

Advertisement

Main Ad

جدیدترین مطالب