هنر خوشنویسی، ادبیات و تاریخ ایران و مقالات سیاسی

مخالفت شیخ فضل الله نوری با روزنامه خوانی و آگاهی مردم


 شیخ فضل الله نوری سردمدار جریان مشروعه که مقتدای تاریخ خمینی دجال نیز هست درزمینه‌ی روزنامه خواندن و رغبت روزافزون مردم به آن، که درجوهر خودآگاهی مردم و از رونق افتادن بازار دین فروشی آنها را به همراه دارد خطاب به مردم میگوید: الان از کثرت انس روزنامه‌ها، ادراک و شعور شما تغییر کرده و رغبت به معاشرف فرنگیان و فرنگی مآبان و طبیعیان و لامذهبان پیدا کرده‌اید...وای بر شما مسلمانان که خواندن این روزنامه‌ها را مایه‌ی ترقیات و ادراک خود دانسته‌اید و مخارج زن و بچه‌ی خود را صرف آنها کرده‌اید که از اهل اسلام و علما برائت کنید وبه درجه‌ای که گویا هرگز با ایشان هم کیش نبوده‌اید.... مجالس روضه خوانی و تکایای عزاداری واهتمام مردم در این عبادات که از شعائر بزرگ شیعه خانه است نزدیک به نصف به تعطیل بگذرد و متروک شود.... او هواداران مشروطه را بابی و مروج فساد حتی مذبوحانه بهیمه و خنزیر مینامد.

منشاء مشروعه بواقع نه درد خلق و تحقق آرمانهای اسلامی بلکه رسیدن به آمال شخصی و تشفی انگیزه‌های فردی بوده است. او در این کار بیش از همه در پی ارضاء تمایلات قدرت طلبانه و حفظ موقعیت اجتماعی‌ای بودکه داشت. این مرد از یکسو به شکوه و آرایش زندگی و به نام وآوازه دلبستگی بسیار میداشت و اسب و کالسکه بسیج کرده همیشه با دستگاه اعیانی میزیست. توده و کشور و اینگونه چیزها نزد او ارجی نمیداشت.

در فردای کانون توپخانه شیخ فضل الله نوری و عده‌ای از آخوندهای وابسته به او به اوباش توپخانه پیوستند و در میدان زیاده از هزار نفر معمم گرد آمد. شعار آنها این بود: مشروطه نمیخواهیم ما دین نبی خواهیم. اوباش توپخانه آزار طرفدار مشروطه را تا حد قتل به فجیع‌ترین وضع هم پیش بردند. مثلا میرزا عنایت نامی را دستگیر کردند و پس از غارت ۷۰۰ تومان پول و ساعت طلاب او نخست با رولور به او تاخته چند تیری زدند و سپس با قداره زخمهای بسیار رساندند و چون او بیجان افتاد پسر نقیب السادات ( یکی از تیولداران مشروطه)‌ پیش آمده و دیگران را به کنار رانده و چنین گفت: ای حضرات مسلمانان شاهد باشید و در نزد جدم روز قیامت شهادت دهید که من در راه دین اول کسی هستم که چشم مشروطه طلبان را بیرون آوردم. این را گفت و با کارد چشم آن جوان را کند. سپس او را از درخت آویختند که هر یکی از اوباشان قداره‌ای به او میزدند.

اشتراک:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

پربیننده‌ترین مطالب

Featured Post

۲مرداد ۱۳۷۹ درگذشت احمد شاملو شاعر شاعران خورشید درخشان آسمان ادب ایران

  احمد شاملو ( ۲۱ آذر ۱۳۰۴ – ۲ مرداد ۱۳۷۹) متخلص به الف. بامداد و الف. صبح، شاعر، فیلم‌ساز، روزنامه‌نگار، پژوهشگر، مترجم، فرهنگ‌نویس و از ...

Advertisement

Main Ad

جدیدترین مطالب