هنر خوشنویسی، ادبیات و تاریخ ایران و مقالات سیاسی

حکایت القاب قاجاری

در زمان محمد شاه دادن لقب قدری بیشتر شد. زیرا صاحبان القاب اولیه مردند و پسرهای آنها هر چند تا که بودند لقب می خواستند و در عهد ناصرالدین شاه تا اواخر میرزا یوسف صدر اعظم اشخاص با لقب شاید صد الی دویست تائی می شدند ولی امین السلطان که روی کار آمد، این کار هم از خرک در رفت.

اشتراک:

۹اردیبهشت ۱۲۹۷ زادروز دکترمحمد معین


دکتر محمد معین در ۹ اردیبهشت ۱۲۹۷ در رشت به دنیا آمد. محمد معین فرزند معین‌العلماء، مادرش را در ۶ سالگی از دست داد و سرپرستی او را پدر بزرگش به‌عهده گرفت.

اشتراک:

داستانی خواندنی از نبردهای امیرخیز- تو خدا و محمد را می‌پرستی نه دیوار مسجد را

 

ستارخان در هنگامه‌ی قیام امیرخیز آرام و قرار نداشت. در سختی‌های نبرد در نیمه‌های شب از این سنگر به سنگر دیگر میرفت. گاه پشت یک سنگر چند لحظه روی زمین دراز می‌کشید. یک دستش را زیر سرش می‌گذاشت وبا دست دیگرش تفنگش را ‌می‌گرفت. ذهنش در اندیشه‌ی شبیخون دشمن بود. با خود می‌گفت: آیا فردا هم چنین روزی را خواهیم گذراند؟

اشتراک:

پنجم اردیبهشت ۱۳۸۸، درگذشت بیژن ترقی ترانه‌سرای مشهور

 

بیژن در اسفند ۱۳۰۸ در تهران متولد شد و از ۵ ‌سالگی تحت آموزش مادرش که اهل شعر بود، با اشعار خیام آشنا شد. منزل و کتابفروشی پدرش، محل تردد برخی از شاعران و نویسندگان و اهالی موسیقی از جمله صادق هدایت، نیما یوشیج و رهی معیری بود.
اشتراک:

۲ اردیبهشت ۱۳۶۶ خاموشی مرغ شباهنگ

 

محمود محمودی خوانساری در ۲۳ خرداد ماه سال ۱۳۱۳ در محله «رئیسان» خوانسار در خانواده‌ای مذهبی به دنیا آمد.  تسلط نسبی محمودی خوانساری بر زبان عربی و تعلیمات دینی را می‌توان حاصل ۱۳ سال زندگی در کنار پدرش دانست. در سال ۱۳۲۶ خورشیدی، به همراه دایی‌اش به تهران آمد و در دبیرستان ادیب به تحصیل ادامه داد.

اشتراک:

۱ اردیبهشت ۱۳۳۰ درگذشت استاد محمد تقی بهار ملقب به ملک الشعراء


 استاد محمدتقي بهار پسر ملك الشعرا محمد كاظم صبوري در سال ۱۲۶۶ ش در مشهد به دنيا آمد. از هفت سالگي به سرودن شعر روي آورد و از مظفرالدين شاه در ۱۸ سالگي لقب ملك الشعرايي گرفت.
اشتراک:

ا اردیبهشت۱۳۵۹ سالروز درگذشت سهراب سپهری


سهراب سپهری، (زاده ۱۵ مهرماه ۱۳۰۷، کاشان – در گذشته ۱ اردیبهشت ۱۳۵۹، تهران) شاعر، نقاش و نویسنده‌ی نامدار ایرانی است. وی فارغ‌التحصیل لیسانس ادبیات از دانشگاه تهران بود.
اشتراک:

۳۱ فروردین ۱۳۶۶ درگذشت محمد تقی شریعتی مزینانی

 

سی و یکم فروردین ۱۳۶۶، درگذشت محمدتقی شریعتی مزینانی، متولد ۱۲۸۶ فعال سیاسی و مذهبی، اسلام‌شناس، مفسر قران، موسس کانون نشر حقایق اسلامی، وی پدر دکتر علی شریعتی و نویسنده کتاب تفسیر نوین است.
اشتراک:

حکایت شاپور و دختر حکمران ساطرن

شاپور يكي از شاهان ايران بود. به كشور روم رفت تا در مجلس صلح با قيصر روم شركت كند. قرار داد صلح را امضا كرد، سپس با همراهان به كشور ايران باز گشت. در مسير راه بين دجله و فرات، شهري به نام حَضَر وجود داشت. حكمران آن شهر به نام ساطرُن بود كه با لقب ضيزن خوانده مي شد.

اشتراک:

مرده شوی اتباع روس را ببرد

 

شاپشال (‌مشاور نزدیک شاه و یکی از اتباع روسیه )‌حکایت بسیاری از ولیعهد ( احمدشاه )  نقل میکرد و مثلا میگفت که وقتی شاه فعلی ( محمدعلیشاه) خودش ولیعهد بود و در تبریز زندگی میکرد یک نفر تاجر روسی صد منات نقره در کیسه‌ای ابریشیمین به سلطان احمد میرزا هدیه داد.

اشتراک:

فرارسیدن ماه مبارک رمضان مبارک باد


فرارسیدن ماه رمضان، ماه قرآن، ماه شبهای والای قدر و مـاه تقوای رهـائیبخش، مبا‌رک باد

اشتراک:

دانلود رایگان مجموعه دوجلدی سیمای احمد شاه قاجار

 

جهت دانلود مجموعه دو جلدی کتاب سیمای احمد شاه قاجار اینجا کلیک کنید.


اشتراک:

حکایت ابلیس و آدم


 ابلیس به پنج چیز مستوجب لعنت و مهجور درگاه بی نیازی است و آدم بر عکس او به پنج چیز مستحق کرامت و نور هدایت است!

ابلیس به گناه خویش اعتراف نکرد و کبر او مانع شد.  ولی آدم به گناه خویش اعتراف و به عجز خود اقرار کرد.

اشتراک:

خط ثلث - مجموعه‌ی پنجم

































 



بیشتر بخوانید:


اشتراک:

پربیننده‌ترین مطالب

Featured Post

۲مرداد ۱۳۷۹ درگذشت احمد شاملو شاعر شاعران خورشید درخشان آسمان ادب ایران

  احمد شاملو ( ۲۱ آذر ۱۳۰۴ – ۲ مرداد ۱۳۷۹) متخلص به الف. بامداد و الف. صبح، شاعر، فیلم‌ساز، روزنامه‌نگار، پژوهشگر، مترجم، فرهنگ‌نویس و از ...

Advertisement

Main Ad

بايگانی وبلاگ

جدیدترین مطالب