هنر خوشنویسی، ادبیات و تاریخ ایران و مقالات سیاسی

خط ثلث - مجموعه‌ی هفتم


 




















اشتراک:

اسماعیل خویی، شاعر ستایشگر آزادی و معترض علیه ظلم و استبداد در گذشت



 اسماعیل خویی، شاعر ستایشگر آزادی و یکی از رساترین صداهای شعر معاصر فارسی در اعتراض علیه ظلم، استبداد و نابرابری

اسماعیل خویی با این‌که کار اصلی شاعر را «عشق ورزیدن به گوهر زیبایی» می‌دانست و اشعار عاشقانه بسیاری سروده بود و زبانی تغزلی داشت، اما یک «شاعر سیاسی» هم به شمار می‌رفت؛ چه زمانی که در دوره پهلوی علیه حکومت انتقاد داشت و چه در دوران جمهوری اسلامی که جایی در ایران برای خود نیافت و به ترک وطن مجبور شد.

اشتراک:

دکتر مصدق و واردات چای


دکتر غلامحسین مصدق نقل میکند:

آقای ارباب مهدی یزدی از تجار چای آن زمان از پدرم وقت ملاقات گرفتند. حدود سه بعد از ظهر یکی از روزها بود که ایشان به دیدن پدرم آمدند. او در منزل چای گیلان مصرف میکرد. آن روز هم طبق معمول چای دم بود و چون آقای ارباب مهدی آمد، پدرم از ایشان سؤال کرد؛ چای میل می‌فرمائید؟ وی گفت اختیار دارید. البته! با چای گیلان معمول در خانه‌ی پدرم از او پذیرایی شد.

اشتراک:

توبه گرگ مرگ است


 داستان ضرب المثل توبه گرگ مرگ است

آورده اند که گرگ پیری بود که در دوران زندگیش حیوانات و جانواران و پرندگان زیادی را خورده و دریده بود و به دیگران هم زیان فراوان رسانده بود. روزی تصمیم گرفت برای اینکه حیوانات او را دوست داشته باشند، به نقطه دور دستی رفته و توبه کند. به همین قصد هم به راه افتاد. در راه گرسنه شد، به اطرافش نگاه کرد، اسبی را دید که در مرغزاری می چرد.

اشتراک:

اسامی مختلف رشوه در زمان قاجار


 در زمان قاجار رشوه خواري اسم ديگر داشت. به جاي رشوه « رسوم » مي‌گفتند و پرداخت رسوم امري مرسوم شده بود. ميرزا حبيب الله شاعر كه خود نيز از صاحب لقبان بود و « بديع السلطنه » لقب داشت، شعري در اين باره دارد:

اشتراک:

۲۸ اردیبهشت ، روز بزرگداشت حکیم عمر خیام


خیام نیشابوری منجم، ریاضیدان، دانشمند و متفکر بزرگ، در اوایل قرن پنجم هجری تولد یافت و در زمان سلطان سنجر، پسر ملکشاه را که به بیماری آبله دچار بود، درمان کرد. اگرچه مقام علمی خیام خیلی بالاتر از مقام ادبی او در نظر گرفته می‌شود، اما شهرت وی بیشتر به‌واسطه وجود رباعیات اوست.

اشتراک:

۲۵ اردیبهشت بزرگداشت مقام حکیم ابوالقاسم فردوسی


 برای بزرگداشت مقام حکیم ابوالقاسم‌ فردوسی، اين شاعر و سخن‏‌سرای حماسی، روز ۲۵ ارديبهشت هر سال به نام نامی او نامگذاری شده است تا فرصتی برای شناساندن بیشتر اين شخصيت بزرگ ادبی و شاهنامه فاخر، این گنجينه و ميراث غنی ملی باشد.
اشتراک:

پربیننده‌ترین مطالب

Featured Post

۲مرداد ۱۳۷۹ درگذشت احمد شاملو شاعر شاعران خورشید درخشان آسمان ادب ایران

  احمد شاملو ( ۲۱ آذر ۱۳۰۴ – ۲ مرداد ۱۳۷۹) متخلص به الف. بامداد و الف. صبح، شاعر، فیلم‌ساز، روزنامه‌نگار، پژوهشگر، مترجم، فرهنگ‌نویس و از ...

Advertisement

Main Ad

بايگانی وبلاگ

جدیدترین مطالب