هنر خوشنویسی، ادبیات و تاریخ ایران و مقالات سیاسی

عماد رام خواننده و آهنگساز مردمی

 


عماد رام در یازدهم اسفند ۱۳۰۹ در ساری چشم به جهان گشود. او از دوران جوانی علاقه زیادی به فلوت داشت و نِی‌های خود را سوراخ می‌کرد و در آن‌ها می‌دمید. او در سال ۱۳۲۲ خورشیدی به تئاتر روی آورد و علاوه بر نقش کمدین‌ها در پشت پرده می‌خواند و فلوت می‌زد. در سال ۱۳۳۵ به تهران آمد و به اداره هنرهای زیبا رفت و نت و سازشناسی را نزد استادان خود فراگرفت.

او دارای مدرک کارشناسی از دانشسرای کشاورزی بود. از سال ۱۳۵۰ به سرپرستی یکی از ارکسترهای وزارت فرهنگ و هنر منصوب شد.

عماد رام در یادگیری از استادانی چون حسن رامرد، خادم میثاق و نورعلی برومند به آموختن سلفژ و دیکته موسیقی پرداخت. ویژگی نوازندگی او در فلوت (این ساز فرنگی) آن بود که می‌توانست ربع پرده‌های موسیقی ایرانی را به خوبی اجرا کند.

عماد در هفتم مهر ۱۳۴۳ با خانم فلور صدودی ازدواج کرد و صاحب سه فرزند به نام‌های گویا، آهنگ، و ملودی شد.

عماد رام هم‌زمان با انقلاب ۱۳۵۷ ایران مجبور به ترک کشور شد. در سال ۱۳۵۷ در میانه انقلاب، خمینی در جواب خبرنگاری که از او پرسیده بود چه احساسی دارد جواب داد «هیچ». عماد گفته بود:

با هیچ نمی‌توان ایران را ساخت و به ایران و ایرانی خدمت کرد

و برای پاسخ به هیچ خمینی شرکتی به نام «صدا طنین» تشکیل داد و به ضبط و پخش نوارهای «شبانه با وطن» پرداخت که از شعر، کلام و آهنگ‌های ملی و وطنی سرشار بود.

عماد در بزرگترین کنسرت‌ها در نقاط مختلف اروپا و آمریکا با ارکسترهای بزرگ جهانی شرکت داشت و تحسین همگان را برانگیخت. عماد رام از سال ۱۳۷۳ تا پیش از مرگ عضو شورای ملی مقاومت ایران بود.

عماد می‌گفت:

من عقیده دارم هنرمند باید راه آزادگی پیشه کند و بازگوکننده رنج‌ها خوشی‌ها و هر آنچه که بر مردم جامعه‌اش می‌گذرد باشد.

خود او پس از پیوستن به شورای ملی مقاومت و همکاری با سازمان مجاهدین خلق گفت: «… دیدم که این بهترین سازمانی است که من می‌توانم با آن همکاری‌ام را شروع کنم… این چیزی را که این سازمان و شورای ملی مقاومت داره، منظورم سازمان مجاهدین خلقه، من در جای دیگری ندیدم، بنابراین تشخیص دادم که من باید در کنار اینها بایستم و به مبارزه ادامه دهم که افتخار این رو پیدا کردم…». و در ادمه صحبت خود می‌گوید: «باید اضافه کنم وقتی که خانم مریم رجوی دعوت همبستگی فرمودند، من نخستین هنرمندی بودم که پذیرفتم و با کمال افتخار شرکت کردم در این همبستگی و همان‌طوری‌که عرض کردم، برای من این از خاطرات فراموش نشدنی است. تا جایی که یادم است، من آهنگ رقص پروانه را اجرا کردم که بسیار هم مورد مهرشان قرار گرفت».

عماد رام در چندین  برنامه گلهای تازه هنرنمایی کرده است. 

از جمله گلهای تازه ۱۱۱ و گلهای تازه ۳۲

برای مشاهده آثار استاد عماد رام اینجا کلیک کنید.


اشتراک:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

پربیننده‌ترین مطالب

Featured Post

۲مرداد ۱۳۷۹ درگذشت احمد شاملو شاعر شاعران خورشید درخشان آسمان ادب ایران

  احمد شاملو ( ۲۱ آذر ۱۳۰۴ – ۲ مرداد ۱۳۷۹) متخلص به الف. بامداد و الف. صبح، شاعر، فیلم‌ساز، روزنامه‌نگار، پژوهشگر، مترجم، فرهنگ‌نویس و از ...

Advertisement

Main Ad

بايگانی وبلاگ

جدیدترین مطالب